Devlet sanatçısı Gülsin Onay, Eskişehir'de düzenlenen 4. Uluslararası Piyano Günleri'nin açılış etkinliğinde unutulmaz bir piyano resitali sundu.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı tarafından Yunus Emre Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Onay'ın etkileyici performansıyla renklendi.Onay, Mozart'ın "Re Minör Konçerto" ve Ulvi Cemal Erkin'in "Sinfonietta" eserlerini başarıyla seslendirirken, sahne performansına Ankara Çoksesli Müzik Derneği Oda Orkestrası da eşlik etti.

Konservatuvar Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, açılışta yaptığı konuşmada, etkinliğin kalıcılığı ve gelenekselliği hedeflediğini belirtti. Uluslararası Piyano Günleri'nin başarısını, birçok faktörün uyumlu işbirliğine dayandığını vurgulayan Tüzün, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Etkinlik, yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ağırlayarak zengin bir program sunacak ve 25 Kasım tarihine kadar devam edecek. Katılımcılarına, dünya çapında bir piyano şöleni vaat ediyor.